De reis voorbereiden – Road to gamification #1

Innovatisering is aan een nieuwe reis begonnen. Met Piet aan het stuur en meerdere getalenteerde bijrijders op de achterbank zijn wij onderweg om met Innovatisering gamification te verheffen tot de manier om verandering bij organisaties in beweging te krijgen en te houden. Net zoals bij een echte roadtrip gaat dit niet zonder horten of stoten maar wel met een flinke portie fun en doorzettingsvermogen. Geen reis zonder reisverslag, dus chauffeur Piet houdt ons elke week op de hoogte van alle gebeurtenissen on the road. Benieuwd naar de voorbereidingen voor vertrek? Je leest het hieronder. 

Daar gaan we dan. Ik heb het voornemen het idee om met Innovatisering Gamification te verheffen tot de manier om verandering bij organisaties in beweging te krijgen en te houden. 

Zo dat is eruit. Of dat succesvol wordt? Dat weet ik wel zeker. Hoe die weg gaat verlopen? Dat weet ik niet zeker. Zeker is wel dat het niet vanzelf gaat.  

Wekelijks zal ik een stukje schrijven hoe het ons vergaat. Wat werkt wel en wat werkt niet. Falen we wel snel genoeg? Ik ga gewoon typen. Gaande weg word je wel duidelijk wie wie is, want dat ga ik niet uitleggen. 

 Deze week werd ik blij verrast door initiatief van Kas die filmpje heeft gemaakt op verschillende locaties in Leiden. Mooie stad overigens. Zijn verhaal ging over wachtwoorden en veiligheid. Dat filmpje zal wel weer terugkomen in een of andere quiz of serious game. Geen idee waarom hij dat buiten in Leiden opnam. Zag wel er “cool” uit. Mooie sier voor Leiden! 

Laura heeft met een “decaan” (zal vast een andere functietitel zijn) van BUAS (game en media academie in Breda) geteamd. Want je wil ook met die studenten of startup werken. We zijn op zoek naar “handson” vaardigheden om ook snel te kunnen prototypen. Het viel nogal tegen, want hun “Production house” heeft niet de studenten met de gezochte “handson skills”. We moeten een andere manier vinden om die jongens en meiden te benaderen. Toch bijzonder dat er geen actieve studieverenigingen zijn waar je dit soort jobs kunt achterlaten. 

Oproep: Ben jij student aan het BUAS en je zoek een toffe job op gebied van #gamification? Stuur ons een bericht!  

Buas

 

 

 

#design #creative #gaming #designthinking 

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.