Data Protection Escape Room

Privacy bewustzijn vergroten, maar dan leuk!

Met de privacy wet – de AVG –  is er steedsmeer aandacht voor informatiebeveiliging, privacy en gegevensbescherming. Of ze nu willen of niet, organisaties moeten aan allerlei verplichtingen voldoen. Met z’n allen zijn we druk bezig om zowel technisch als organisatorisch de zaakjes op de rit te krijgen. Maar vergeten we dan niet iets? Natuurlijk, de medewerkers! Hoe zorgen we ervoor dat iedereen mee wil en gaat doen en op een bewuste manier veilig omgaat met persoonsgegevens?

Wat bieden wij?

Wij van Innovatisering geloven in bewustwording door ervaring, leren én lol. Want wat leuk is blijft veel beter hangen, toch? Bovendien is het onderwerp zelf al zwaar genoeg. Vanuit deze gedachte zijn we aan de slag gegaan met de ontwikkeling van een heuse Escape Room. Want zeg nou zelf: hoe tof is het om samen met je collega’s spannende puzzels op te lossen en tegelijkertijd bewuster te worden van privacy?

We bieden de Escape Room aan in twee toffe varianten. Lees hieronder meer.

Escape Room Xperience

Werk samen met collega’s en los spannende AVG opdrachten op!

De Escape Room Xperience is een spel waarbij 8 deelnemers fysiek worden opgesloten in een ruimte. Zij krijgen maximaal 45 minuten de tijd om te ontsnappen uit de ruimte door het oplossen van opdrachten, zoals puzzels en raadsels. Maar hoe sneller, hoe beter natuurlijk. De onderwerpen van de puzzels zijn gebaseerd op de AVG en informatiebeveiliging. Denk hierbij aan datalekken, bewaartermijnen, encryptie, wachtwoorden en nog veel meer.

Na ontsnapping volgt de Feedeo: een video waarin de deelnemers feedback ontvangen op de uitgevoerde opdrachten in de Escape Room Xperience. Naast feedback ontvangen ze handige tips en kennis over informatiebeveiliging en de AVG.

De groepen strijden tegen elkaar om de snelste tijd neer te zetten. De winnende groep wordt tijdens de prijsuitreiking in het zonnetje gezet. Een leuke afsluiting van een leerzame en competitieve Escape Room ervaring!

Voor wie is de Escape Room Xperience geschikt?

De Escape Room Xperience is geschikt voor alle medewerkers. Alle belangrijke zaken uit de AVG en informatiebeveiliging komen aan bod. Een leuke een leerzame manier om het privacythema onder de aandacht te brengen.

Waar bevindt die Escape Room Xperience zich dan?

Nou, op elke locatie die je maar wilt. De Escape Room Xperience zit namelijk in een koffer. Wij komen naar je toe en zetten in no-time alles klaar. Het enige wat we nodig hebben is een ruimte met een tafel of bureau, presentatiescherm en wifi.

Hoeveel personen kunnen deelnemen?

De Escape Room Xperience wordt gespeeld door een groep van 6 tot 8 personen. Door twee Escape Rooms gelijktijdig uit te voeren, kunnen 128 personen (max.) op één dag deelnemen.

Op elke locatie
AVG en informatiebeveiliging
Voor alle medewerkers
Min. 12 deelnemers (1 dagdeel)
Max. 128 deelnemers per dag
Teambuilding

Escape Room Xpert

Bewustwordingsprogramma op maat voor jouw organisatie

Met Escape Room Xpert stemt Innovatisering de bewustwordingstraining af op jouw organisatie. Deelnemers spelen een uitgebreide versie van de Escape Room. Na ontsnapping uit de Escape Room gaan de deelnemers naar de Feedshop, oftewel een feedback-workshop. Tijdens de Feedshop maakt een AVG-deskundige op interactieve wijze de vertaalslag van de AVG en informatiebeveiliging naar de werkpraktijk van de organisatie. Deelnemers worden uitvoerig meegenomen door de belangrijkste punten van de AVG en er is ruimte voor vragen en discussie. Uiteraard ontvangen de deelnemers ook hier feedback op de verschillende opdrachten uit de Escape Room. Escape Room Xpert is uitermate geschikt voor medewerkers of teams die meer dan gemiddeld in hun werkzaamheden in aanraking komen met de AVG. Ook de Escape Room Xpert is mobiel en uit te voeren op elke locatie. De Escape Room Xpert biedt plaats aan maximaal 48 deelnemers op één dag.

Bewustwording op maat
Met AVG-deskundige
Vertaling naar werkpraktijk
Max. 48 deelnemers per dag
Teambuilding

Interesse?

Lijkt de Escape Room je wat voor jouw organisatie? Neem contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek. We komen graag bij je langs! Nieuwsgierig naar nog meer toffe bewustwordingsacties? Check onze Security Awareness Toolbox. De Toolbox is uitermate geschikt als aanvulling op de Escape Room. Met de Toolbox houden wij medewerkers bewust door ze (periodiek) op speelse wijze te testen in hun eigen vertrouwde omgeving. Waarna ze feedback ontvangen op de resultaten en we relevante en praktische kennis overdragen.