AVG-escaperoom voor non-profitorganisaties

Privacy bewustzijn vergroten, maar dan leuk!

Met de privacywet – de AVG –  is er steeds meer aandacht voor informatiebeveiliging, privacy en gegevensbescherming. Of ze nu willen of niet, organisaties moeten aan allerlei verplichtingen voldoen. Met z’n allen zijn we druk bezig om zowel technisch als organisatorisch de zaakjes op de rit te krijgen. Maar vergeten we dan niet iets? Natuurlijk, de medewerkers! Hoe zorgen we ervoor dat iedereen mee wil en gaat doen en op een bewuste manier veilig omgaat met persoonsgegevens?

Wat bieden wij?

Wij van Innovatisering geloven in bewustwording door ervaring, leren én lol. Want wat leuk is blijft veel beter hangen, toch? Bovendien is het onderwerp zelf al zwaar genoeg. Vanuit deze gedachte zijn we aan de slag gegaan met de ontwikkeling van een heuse Escape Room. Want zeg nou zelf: hoe tof is het om samen met je collega’s spannende puzzels op te lossen en tegelijkertijd bewuster te worden van privacy?

Geïnteresseerd? Lees hieronder snel meer!

AVG-escaperoom

Werk samen met collega’s en los spannende AVG opdrachten op!

De mobiele AVG-escaperoom is een spel waarbij 4 tot 6 deelnemers fysiek worden ‘opgesloten’ in een ruimte. Zij proberen te ontsnappen door onder andere puzzels en raadsels op te lossen. Uiteraard geldt hiervoor: de snelste wint! De onderwerpen die aan bod komen zijn gebaseerd op de AVG en informatiebeveiliging. Denk hierbij aan datalekken, bewaartermijnen, encryptie, wachtwoorden en nog veel meer.

Het thema van de escaperoom is ‘De jacht op Jopie’s geheimen’. Ons fictieve karakter, genaamd Jopie, is op vakantie. Zijn kantoor is alleen nog lang niet AVG-proof; dat terwijl ook de informatiebeveiliging nog behoorlijk te wensen over laat! Er moet nog ontzettend veel geregeld worden om te voldoen aan die lastige privacywet…

Nadat de deelnemers zijn ontsnapt uit de escaperoom, is het tijd voor de nabespreking. Hiervoor is er een keus uit twee opties (Feedeo & Feedshop), welke beide een passende afsluiting zijn van een leerzame en competitieve escaperoom!

Feedeo

Tijdens de Feedeo (feedback-video) ontvangen deelnemers aan de hand van een video feedback op de escaperoom aan de deelnemers en wordt er ingezoomd op belangrijke principes uit de informatiebeveiliging en de AVG. Er wordt stilgestaan bij de 8 onderwerpen, waarbij de leerdoelen worden besproken. Ook ontvangen deelnemers handige tips. Terugkoppeling via de Feedeo duurt ca. 10 minuten. In onderstaande afbeelding zijn een aantal snapshots van de Feedeo weergegeven.

Feedshop

Tijdens de Feedshop (feedback-workshop) wordt uitgebreid feedback gegeven aan de deelnemers, ontvangen ze handige tips en kennis over informatiebeveiliging en de AVG en is er ruimte voor discussie. De Feedshop stemmen we af op de behoefte van de organisatie, waarbij we naar wens onderwerpen kunnen toevoegen of extra kunnen uitlichten. Optioneel worden als afsluiter de deelnemers ‘getoetst’ op hun opgedane kennis aan de hand van een leuke Kahoot-quiz. De Feedshop wordt verzorgd door een business consultant van VVA-informatisering met AVG-expertise. Terugkoppeling via de Feedshop duurt ca. 45 minuten.

Op elke locatie
AVG en informatiebeveiliging
Voor alle medewerkers
Min. 4 deelnemers
Max. 84 deelnemers per dag
Teambuilding

FAQ

Voor wie is de AVG-escaperoom geschikt?

De AVG-escaperoom is geschikt voor alle medewerkers van non-profitorganisaties. Alle belangrijke zaken uit de AVG en informatiebeveiliging komen aan bod. Een leuke een leerzame manier om het privacythema onder de aandacht te brengen.

Waar bevindt die AVG-escaperoom zich dan?

Nou, op elke locatie die je maar wilt. De AVG-escaperoom zit namelijk in een koffer. Wij komen naar je toe en zetten in no-time alles klaar. Het enige wat we nodig hebben is een ruimte met een tafel of bureau, presentatiescherm en wifi.

Hoeveel personen kunnen deelnemen?

De AVG-escaperoom wordt gespeeld door een groep van 4 tot 6 personen. Door 2 escaperooms gelijktijdig uit te voeren, kunnen ongeveer 80 personen op één dag deelnemen.

Interesse?

Lijkt de AVG-escaperoom je wat voor jouw organisatie? Neem contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek. We komen graag bij je langs!