Robotic Process Automation

Is RPA geschikt voor jouw organisatie? Met Robotic Process Automation (RPA) is het mogelijk om door middel van software de computer zelf taken te laten uitvoeren, zonder input van medewerkers! Deze technologie is ideaal voor repetitieve en “saaie” taken die een medewerker veel tijd kosten. Maar er zijn ook vele andere toepassingen waar RPA een grote bijdrage aan kan leveren. Denk bijvoorbeeld aan automatisch testen, het overzetten van gegevens of op een eenvoudige wijze gegevens uitwisselen tussen meerdere systemen of applicaties in plaats van koppelingen te realiseren. Of wat dacht je van een robot die binnen no-time grote aantallen documenten controleert op aanwezigheid van bijzondere persoonsgegevens. Dit alles wordt uitgevoerd in de User Interface, dus zoals ook een medewerker de applicaties zou gebruiken. Aanpassingen aan de systemen, koppelingen en integraties zijn dus niet nodig om gebruik te maken van RPA!

Wij zijn vanuit Innovatisering actief bezig met deze technologie en ondersteunen jouw organisatie graag met de implementatie binnen de organisatie. We denken graag mee over welke processen geschikt zijn voor RPA, toetsen deze op haalbaarheid en gaan aan de slag om een robot in elkaar te zetten. Interesse? Neem contact op via de gegevens onderaan deze pagina.

De voordelen van RPA

De eerste gedachte die naar boven komt als men denkt aan RPA, is vaak kostenbesparing. Repetitieve taken die normaal gedaan werden door medewerkers, wordt nu gedaan door robots. Dit speelt zeker mee, maar is niet het grootste voordeel dat RPA met zich mee brengt. Het is daarnaast zeker geen vervanging van personeel, RPA is vooral bedoeld om de taken over te nemen die toch vaak als “saai” worden gezien. Niet voor niets wordt deze slogan veel gebruikt “Taking the robot out of the human”. Het doel is uiteindelijk om door middel van de efficiente processen te zorgen voor tevreden medewerkers en klanten.

Tijdsbesparing
Ondersteuning van medewerkers
Gemotiveerdere medewerkers
Geen human error
Kostenbesparing
Geen integraties nodig
Tevreden klanten & medewerkers

Is RPA geschikt voor ons?

Er zijn ontelbare processen denkbaar waarbij RPA kan worden ingezet. Zo zullen er ook binnen jouw organisatie processen zijn die met behulp van RPA kunnen worden geoptimaliseerd. Hieronder volgt een kort overzicht van bepaalde vlakken waar RPA een zeer grote bijdrage kan leveren. Laat dit echter geen vast kader zijn, heb je andere processen die je graag zou automatiseren? Neem contact met ons op voor meer informatie.

Gegevensverwerking tussen meerdere applicaties
Automatische document verwerking
Automatisch testen
Repetitieve taken
Conversie
Meer…

Neem contact met ons op!

Wij helpen graag bij het implementeren van RPA binnen jouw organisatie! Neem contact met ons op, dan plannen wij graag een vrijblijvende afspraak om mee te kijken naar de mogelijkheden die RPA jouw organisatie kan bieden. Vul het formulier hieronder in of neem direct contact op met Laura – 06 18 10 32 74 of Rick – 06 45 27 92 93.

    Hoe heb je ons gevonden?