SECURITY AWARENESS

Digitaal bewust in cybersecurity & privacy

Werken aan digitaal bewustzijn is belangrijk in een wereld waar een groot deel van ons leven en werk zich digitaal afspeelt. Naast dat de digitalisering volop kansen met zich meebrengt zijn er ook gevaren. De opkomst van ransomware gaat als een besmettelijk virus de wereld rond en infecteert tal van bedrijven. Cybercriminelen zijn actiever dan ooit en zijn uit op diefstal van gevoelige data. Door systemen en netwerken te hacken, maar vaak ook door mensen te manipuleren door bijvoorbeeld phishing.

Het is van belang dat elk bedrijf de boel technisch goed dichttimmert, maar het gedrag van mensen is minstens zo belangrijk. Het overgrote deel van datalekken ontstaat nog altijd door menselijke fouten. Met financiële en reputatieschade tot gevolg. En lachende cybercriminelen die er hun slaatje uit slaan.

In de bewustwording valt dus nog een wereld te winnen. Met bewuste en bekwame medewerkers maak je het verschil in de positieve zin en voorkom je datalekken.
  • Praktijkgericht

  • Toepasbare kennis

  • Inzicht in gedrag

  • Interactief en leuk

  • Blended learning

Check hieronder ons aanbod

Social engineering

Hoe reageren medewerkers op een phishingmail, een belletje van een buitenstaander of een bezoek aan kantoor? Onze ethical social engineers vermommen zich als cybercrimineel, nemen de proef op de som en delen de resultaten in een workshop de medewerkers!
Kenmerken:

1. Meten van awareness in de praktijk
2. Leren van praktijkcases in workshop
3. Kennis, ervaringen en werkafspraken delen en borgen

Phishing simulatie

Trappen jouw medewerkers er nog in? Een ogenschijnlijk onschuldige e-mail, of toch niet..

Mystery caller

Mystery caller - Test het bewustzijn binnen jouw organisatie

Mystery guest

Doorstaat uw organisatie een bezoek van onze mysteryguest?